Ebben a hideg őszi időben nincs is jobb annál, mint bekuckózni és inni egy finom forró csokit. Ha már unod a klasszikust, akkor érdemes kipróbálnod ezeket az ínycsiklandó változatokat.
Mogyoróvajas forró csoki
Ha te is odáig vagy a mogyoróvajért, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnod. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Hozzávalók 1 adagra:
- 2,5 dl tej
- 90 g étcsokoládé
- 1 nagy teáskanál mogyoróvaj
Elkészítés:
Közepes lángon elkezdjük felmelegíteni a tejet. Közben hozzáadjuk a csokit és a mogyoróvajat és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. 2-3 perc főzés után kész is van.
Pumpkin spice forró csoki
Az utóbbi pár év nagy kedvence a pumpkin spice latte, amit akár otthon is elkészíthetünk. Viszont nem mindenki szereti vagy nem ihat kávét, így szuper alternatíva lehet helyette egy finom forró csoki.
Hozzávalók 1 adagra:
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 50 ml víz
- 2 teáskanál cukor
- 2-3 teáskanál sütőtökpüré
- 220 ml tej
- 1 csipet só
- 1/2 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál pumpkin pie spice vagy ha nem tudsz beszerezni ilyen fűszerkeveréket akkor: 1 csipet őrölt szegfűbors, 1 csipet őrölt szegfűszeg, 1 csipet őrölt szerecsendió, 1 csipet őrölt gyömbér, 1 csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy kisebb lábasban felmelegítjük a vizet, közben elkeverjük benne a kakaóport és a cukrot. Ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét, a tejet, a vaníliát, egy csipet sót és a fűszereket. Alaposan elkeverjük, amíg csomómentes nem lesz, és kész is.
Narancsos forró csoki
A narancs és a csoki igazán ütős kombó együtt, nem lehet ellenállni neki.
Hozzávalók 1 adagra:
- 2,5 dl tej
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál cukor
- 1/2 teáskanál fahéj
- narancs
Elkészítés:
A csokit hozzáadjuk a tejhez és közepes lángon felolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt a csoki, hozzáadjuk a kakaóport, a fahéjat és a cukrot és alaposan elkeverjük. Ezután vágunk pár szelet narancsot és belecsavarjuk a levét, majd forrásig melegítjük. Ha elkészült a tetejére reszelhetünk egy kevés narancshéjat is.
Fotó: weheartit