24,5

3 finom forró csoki recept

2019. november 08. - z.kitti

Ebben a hideg őszi időben nincs is jobb annál, mint bekuckózni és inni egy finom forró csokit. Ha már unod a klasszikust, akkor érdemes kipróbálnod ezeket az ínycsiklandó változatokat. jibu.jpg

Mogyoróvajas forró csoki

Ha te is odáig vagy a mogyoróvajért, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnod. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom.

Hozzávalók 1 adagra:

  • 2,5 dl tej
  • 90 g étcsokoládé
  • 1 nagy teáskanál mogyoróvaj

Elkészítés:

Közepes lángon elkezdjük felmelegíteni a tejet. Közben hozzáadjuk a csokit és a mogyoróvajat és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. 2-3 perc főzés után kész is van.

 

Pumpkin spice forró csoki

Az utóbbi pár év nagy kedvence a pumpkin spice latte, amit akár otthon is elkészíthetünk. Viszont nem mindenki szereti vagy nem ihat kávét, így szuper alternatíva lehet helyette egy finom forró csoki.

Hozzávalók 1 adagra:

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 50 ml víz
  • 2 teáskanál cukor
  • 2-3 teáskanál sütőtökpüré
  • 220 ml tej
  • 1 csipet só
  • 1/2 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál pumpkin pie spice vagy ha nem tudsz beszerezni ilyen fűszerkeveréket akkor: 1 csipet őrölt szegfűbors, 1 csipet őrölt szegfűszeg, 1 csipet őrölt szerecsendió, 1 csipet őrölt gyömbér, 1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:

Egy kisebb lábasban felmelegítjük a vizet, közben elkeverjük benne a kakaóport és a cukrot. Ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét, a tejet, a vaníliát, egy csipet sót és a fűszereket. Alaposan elkeverjük, amíg csomómentes nem lesz, és kész is.

 

Narancsos forró csoki

A narancs és a csoki igazán ütős kombó együtt, nem lehet ellenállni neki.

Hozzávalók 1 adagra:

  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • narancs

Elkészítés:

A csokit hozzáadjuk a tejhez és közepes lángon felolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt a csoki, hozzáadjuk a kakaóport, a fahéjat és a cukrot és alaposan elkeverjük. Ezután vágunk pár szelet narancsot és belecsavarjuk a levét, majd forrásig melegítjük. Ha elkészült a tetejére reszelhetünk egy kevés narancshéjat is. 

 

Fotó: weheartit

A bejegyzés trackback címe:

https://24esfel.blog.hu/api/trackback/id/tr5315292764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása