24,5

5 mobilalkalmazás, ami számodra is hasznos lehet

2019. október 14. - z.kitti

Nem vagyok tech-guru, de nekem is van egy-két alkalmazás a telefonomon, ami megkönnyíti az életemet. Most nem feladattervezőkről lesz szó. A Todoist vagy a Habit-Bull nekem nem váltak be, ugyanis inkább papíron szeretem vezetni a teendőim. Ezeken kívül vannak más appok is, amik hasznosak a mindennapjainkban. Lehet élni ezek nélkül, de én nem szeretnék. :)canva_woman_holding_black_smartphone_with_black_screen.jpg

1. Lumosity

A Lumosity kognitív képzési programja szórakoztató, interaktív módszer az agyunk fejlesztésére. Az alkalmazás, amelyet világszerte több mint 100 millió ember használ, tudományos alapú játékokból áll, amelyek célja a memória, a figyelem, a sebesség, a rugalmasság és a problémamegoldás fejlesztése. A több mint 40 játék között a matematikai készségünket és az angol tudásunkat is erősíthetjük. Az ingyenes verzióban naponta 3 játékkal gyakorolhatunk. 

2. Peak

Hasonló, mint a Lumosity, szintén a kognitív képességeidet fejlesztheted. Ebben is vannak matekos és angolos feladatok. Szintén több, mint 40 játéka van, amik szerintem egyébként szórakoztatóbbak. Illetve az ingyenes verzióban 4 játékkal játhatsz egy nap. Ami zavaró lehet, hogy minden egyes játék előtt hirdetések vannak, ami egy ingyenes appnál nem meglepő. Folyamatosan nyomon követheted a fejlődésedet, statisztikákat nézegethetsz, összemérheted magad másokkal. 

3. Calm

Alkalmazás meditációhoz, alváshoz, relaxációhoz. Vezetett meditációkkal, nyújtó gyakorlatokkal és pihentető zenével segít csökkenteni a stresszt. Tökéletes alkalmazás kezdőknek, de több programot tartalmaz haladók számára is. Az irányított meditációs foglalkozások 3 és 25 perc közötti hosszúságban érhetők el. Sajnos ezek közül az ingyenes verzióban kevés van, viszont például a légzésgyakorlatok is díjmentesek, amik kezdőként nagyon hasznosak. 

4. Headspace

Szintén meditációs applikáció, én ezzel kezdtem anno. Az alaptanfolyam teljesen ingyenes, és megtanítja a meditáció és a mindfulness alapvető technikáit. Ezután előfizetéssel hozzáférhetünk a teljes könyvtárhoz. Irányított meditációk, a stressz és a szorongás kezelésétől kezdve a jobb éjszakai pihenésig és kapcsolatokig. 

5. Clue

Hasznos app kifejezetten nőknek. A menstruációs ciklusunkat vezethetjük benne, ami még jobb, hogy a tüneteinkkel együtt. Fontos, hogy tisztában legyünk a ciklusunkkal, és ebben a Clue nagyon nagy segítséget nyújt. Jelzi a következő menstruációt, az ovulációt és a PMS időszakát is figyelemmel kíséri. Nagyon sok hasznos dolgot tanulhatunk a tüneteinkről is, viszont csak angolul elérhető.

 

Fotó: Canva

A bejegyzés trackback címe:

https://24esfel.blog.hu/api/trackback/id/tr6815208910
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása