24,5

3 finom őszi krémleves

2019. szeptember 25. - z.kitti

Nem vagyok egy leveses típus, így ritkán eszek levest. Most ősszel viszont nekem is jól esik egy kis finom, meleg, laktató krémleves. Hoztam is nektek 3 receptet, amit egyszerűen el lehet készíteni.

canva_two_teal_ceramic_bowls.jpg

Ezekben a levesekben az a szuper, hogy nagyon gyorsan el lehet készíteni őket, ízlés szerint variálhatóak és egészségesek is. Ráadásul, ha növényi tejszínt használtok, akkor a vegánoknak is tökéletes lehet.

Csicseriborsó krémleves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csicseriborsó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • egy csipet szerecsendió
  • 1 liter víz
  • 2 zöldségleves kocka

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázzuk, kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és még egy picit rápirítunk. Hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és a zöldségleves-kockákat. Körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük, majd egy kézi botmixerrel leturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, majd összeforraljuk.

 

Chilis-kukoricás krémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 2-3 paprika (kaliforniai vagy kápia)
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • só, bors ízlés szerint
  • chilipor ízlés szerint
  • 2 zöldségleves kocka
  • víz
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot és a paprikákat felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát és még fél percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a konzerv kukorica felét. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chiliport és a leveskockákat. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Egy kézi botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék kukoricát.

 

Édesburgonya krémleves

Hozzávalók:

  • 3 db közepes édesburgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 púpos teáskanál curry 
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál szerencsendió
  • 1/2 teáskanál cayenne bors
  • só, bors ízlés szerint
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 150-200 ml főzőtejszín
  • kb. 1 liter víz

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, majd felkockázzuk. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat és megpirítjuk a hagymát. Ezután hozzáadjuk a répát és az édesburgonyát és ezeket is megpirítjuk kicsit. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól átkeverjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a tejszínt és pár percig hagyjuk még rotyogni. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd kézi botmixerrel pürésítjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://24esfel.blog.hu/api/trackback/id/tr9415130758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása