24,5

A legcsokisabb brownie, amit valaha ettél

2019. augusztus 28. - z.kitti

Te is édesszájú vagy? Imádod a csokis sütiket? Akkor ezt a brownie receptet mindenképp ki kell próbálnod! Nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon csokis!

img_1941-2.jpg

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor

 

Elkészítés:

  1. Bélelj ki sütőpapírral egy kisebb méretű (kb. 20x20 cm) mély sütőformát!
  2. Törd össze a csokit egy hőálló edényben, majd add hozzá a vajat! Az edényt helyezd egy forró vízzel teli lábas fölé és időnként kevergetve olvaszd meg a csokit és a vajat!
  3. Verd fel a tojásokat kézzel, majd keverd hozzá óvatosan a cukrot! Ezután add hozzá az olvasztott csokit!
  4. Szitáld rá a lisztet és a kakóport és alaposan keverd össze a masszát!
  5. Süsd előmelegített sütőben 180ºC-on 30 percig, ha elkészült hagyd hűlni legalább 10 percet a formában! Ezután vágd fel kisebb szeletekre, és kész is!
  6. Akkor az igazi, ha belül krémes, kívül pedig roppanós. Ezért a 30 perc sütési idő inkább csak ajánlott, érdemes kitapasztalni, mivel minden sütőnek más beállításai vannak.

Ehetjük vanílafagyival vagy tejszínhabbal, vagy akár magában is nagyon finom. A tésztába pedig lehet keverni apróra vágott diót vagy mogyorót, ha fel szeretnétek dobni. Próbáljátok ki ti is, ha valami extrán csokis édességre vágytok és nem diétáztok! ;) Ennél is brutálisabb brownie receptetek van, vagy van valami praktikátok? Osszátok meg velünk kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://24esfel.blog.hu/api/trackback/id/tr5415027376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása